NAJAVE PREKIDA U ISPORUCI VODE

Nema najavljenih radova

PRIMANJE RAČUNA PUTEM EMAIL POŠTE

Komunalno društvo Pag d.o.o. započelo je s obilježavanjem svjetskog dana voda za 2017. godinu

naslovna

Komunalno društvo Pag d.o.o. započelo je s obilježavanjem svjetskog dana voda za 2017. godinu već ove jeseni. Tako su Hrvatske vode održale edukaciju o zaštiti voda i prezentaciju edukativnih slikovnica za predškolsku djecu DV Paški mališani te za učenike 3.,4., 5. i 6. razreda OŠ Jurja Dalmatinca.
Prva prezentacija održala se u dječjem vrtiću „Paški mališani" na kojoj je bilo 23 razigrane dječice, koji su zajedno s odgajateljicom Marijom Kurilić pozorno pratili prezentaciju slikovnice s avanturama kornjače Hrvoja. Poklon slikovnice izazvale su pravo oduševljenje među mališanima uz komentare da su slikovnice izvrsne.
Nakon vrtića, u OŠ Jurja Dalmatinca održane su dvije prezentacije: za 45 učenika 5. i 6. razreda i njihove nastavnike Jelenu Dunatov, Sanju Rumoru, Marinka Maržića, te za 57 učenika 3. i 4. razreda koji su došli u pratnji učiteljica Tanje i Alenke Fabijanić, Vanje Borčić, Anice Pogorilić, Ane Kuković Borgelott te pedagoga Igora Gubića.


Učenici su, uz prezentaciju, saznali da njihov grad ima i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, da njime upravlja komunalno društvo, a ne „vodoinstalateri" kako su prvotno mislili, te da će komunalno društvo za njih organizirati i posjet uređaju, povodom nadolazećeg Svjetskog dana voda.
Inače, otok Pag je prvi otok na koji je Hrvoje stigao uz pomoć prvog komunalnog poduzeća, koje se ponudilo organizirati druženja s učenicima svoga grada.
Za proljeće je planiran posjet školaraca uređaju za pročišćavanje otpadnih voda, a za 7. i 8. razrede organizirati će se posjet vodospremi i vodocrpilištu Vrčići na sam Svjetski dan voda 22.03.2017.
Komunalno društvo Pag d.o.o. u suradnji s Gradom Pagom i Turističkom zajednicom od veljače do lipnja slijedeće godine planira uređivati izvorišta pitke vode na plažama. Paška uvala izuzetna je upravo po plažama - okružena je s 27 kilometara plaža, a mnoge od njih imaju izvore vode. Za proljeće se planira uređivanje izvora na četiri plaže te će se na taj način sačuvati i zaštititi dragocjena pitka voda i omogućiti okrepu i uživanje brojnim posjetiteljima u sezoni .

19.10.2016. OŠ Jurja Dalmatinca, Pag19.10.2016. DV Paški mališani, Pag


Obilježavanje Svjetskog dana voda 2017.godine – Uređenje izvorišta na plažama Malin i Sv. Marko

Otok Pag jedan je od rijetkih otoka na jadranskom arhipelagu koji obiluje prirodnim izvorima kvalitetne pitke vode. Posebno se ističe Paška uvala koja obiluje prirodnim izvorima cijelom svojom dužinom. Vodeći računa o vodi kao o osnovnom resursu ljudskog postojanja nastojalo se istaknuti važnost i očaravajuća ljepota prirodnog izvora. Uređenjem i oplemenjivanjem prirodnog bogatstva voda svim posjetiteljima plaža u Paškoj uvali omogućen je bolji pristup izvorištu kao i njegovo korištenje.
Paška uvala okružena je s 27 kilometara prekrasnih plaža, a mnoge od njih imaju aktivna izvorišta vode. Većina ih ne presušuju ni u ljetnim mjesecima. Komunalno društvo Pag d.o.o. 2017. godine uključilo se aktivno u obilježavanje Svjetskog dana voda. Tako se u lipnju ove godine pristupilo se uređenju dvaju izvorišta na plaži Malin i Sv. Marko.
Sljedeće godine u planu je uređenje još nekoliko izvorišta na plažama u Paškoj uvali kako bi se osigurala zaštita prirodnih ljepota voda.

Izvorište Malin

Izvorište Sveti Marko

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery